BlueSpace Technology, autorizată oficial pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G

Compania BlueSpace Technology a obținut autorizarea privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, conform deciziei Prim-Ministrului, publicată în Monitorul Oficial pe 20 iunie 2023.

Domeniul comunicațiilor electronice este unul dinamic, în continuă evoluție și are influențe semnificative asupra multor sectoare de activitate. Drept urmare, modul în care sunt proiectate să funcționeze tehnologiile, echipamentele și programele software are impact direct asupra securității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice și, implicit, asupra domeniilor securității naționale și de apărare.

Potrivit legislației în vigoare, în rețelele 5G se pot utiliza doar tehnologii, echipamente și programe software livrate de producători autorizați în prealabil.

Obținerea autorizației de către compania noastră conform legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G ne va permite să dezvoltăm în continuare produse adaptate realității tehnologice, la cele mai înalte standarde de securitate.