ISTORIC

În anul 2016, dl. Ing. Constantin Pintilie, cu peste 25 de ani de experiență în domeniu, și-a început cariera de antreprenor,  un designer de idei noi și de procese de afaceri, prin S.C. BlueSpace TECHNOLOGY S.R.L. Activitatea companiei din acea vreme se desfășura într-un spațiu închiriat, cu unelte și ustensile aduse de acasă. Capitalul propriu era format din cunoștințele vaste despre electronică și technologie ale unei mici echipe de ingineri, cu largă experiență și determinare, alimentați de un țel comun: ”să fie făcut de noi” !

„Viziunea companiei noastre este de a dezvolta și produce local, în Romania, soluții și produse de înaltă tehnologie și inovație.”

Cu toată rețeta descrisă mai sus, tot în anul 2016, a fost realizată prima stație complet funcțională TEMPEST, un moment decizional, care a declanșat întreaga expansiune a business-ului nostru și care a permis ca astăzi BlueSpace TECHNOLOGY să ajungă pe titlurile mari ale știrilor de specialitate. Mai departe, fiecare pas făcut în industria de apărare și a tehnologiilor moderne de securitate IT a scris despre profesionalism, dedicare, hotărâre și inovație, toate aceste valori însumate construind fundația și imaginea companiei.

Mai târziu, când industria de apărare a cunoscut cu adevărat capabilitățile companiei, am devenit responsabili pentru numeroase proiecte inovatoare și de anvergură care au marcat atât dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiilor proprii, cât și a clienților noștri. Printre ele amintim cel mai mare Comutator de antene în gama HF de 16:128 I/O, Soluții complete de poligoane de antrenament, Rack-ul TEMPEST Transportabil, Laboratorul TEMPEST propriu pentru analiză și măsurători cu capacități unice în piața românească, la care adăugăm desigur prototipul de Ventilator Medical, dezvoltat pentru industria tehnologică medicală, făcând parte dintr-o serie de proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare, în care BlueSpace TECHNOLOGY este implicată.

Încrederea pe care am avut-o la început, atât în oamenii cât și în curajul nostru, se regăsește de-a lungul istoriei în fiecare proiect care a ieșit pe ușile BlueSpace TECHNOLOGY. Capacitatea proprie de producție, dublată de pilonul propriu de cercetare și inovare, ne-au permis să lucrăm mereu pentru inovație, pentru siguranță, pentru viitor, pentru oameni.

Astfel, am reușit să semnăm, într-un timp relativ scurt, contracte de colaborare cu parteneri strategici, care ne-au adus un aport considerabil atât în piața românească de specialitate, cât și o veridicitate solidă în industria internațională de apărare.

Datorită expertizei și experienței echipei, cât și flexibilității crescute adresăm mereu noi provocări menite să ofere cele mai bune soluții partenerilor noștri. De asemenea, exploatăm constant capabilitățile tehnice și teoretice ale departamentului de inovație și cercetare (R&D), pentru a ne îndrepta activitatea și în noi direcții, abordând o perspectivă de ansamblu.