BlueSpace TECHNOLOGY la BSDA2022


Am avut o experineță inedită în calitate de expozanți la BSDA2022 (BLACK SEA Defense, Aerospace and Security International Exhibition)

București, 25 Mai 2022: BlueSpace TECHNOLOGY a avut unul dintre cele mai vizitate standuri în cadrul BSDA2022 (BLACK SEA Defense, Aerospace and Security International Exhibition), unde a fost expozant alături de cei mai importanți parteneri strategici ai companiei, iar dacă nu ați apucat să treceți pe la standul BST, vă invităm să parcurgeți articoulul de mai jos!


Standul BlueSpace TECHNOLOGY la BSDA2022

BSDA2022 a fost pentru noi o experiență unică, mult așteptată, dar mai presus de orice, cea mai autentică carte de vizită pe care BlueSpace TECHNOLOGY a avut-o vreodată. În ultimii 2 ani, compania noastră, prin proiectele derulate, a reprezentat un puternic subiect de interes pentru știrile de specialitate, însă cu ocazia BSDA2022 am arătat concret capabilitățile noastre, dar și importanța existenței acestora la nivel local.

Cu toate că debutul nostru în cadrul acestui târg, în calitate de producător român din Industria de Apărare, a avut loc la ediția din 2018, anul acesta am revenit cu un upgrade considerabil. Având un stand de 70 mp, am găzduit unii dintre cei mai importanți și strategici parteneri ai noștri: Theissen Training Systems Gmbh, GLOMEX, CurtissWright, Syscom Engineering, Zetor Engineering și ELKO Romania.

Pe parcursul celor 3 zile de eveniment am folosit puține cuvinte, iar echipamentele și soluțiile expuse au vorbit pentru noi. Refacerea imaginii digitale prin câmp electromagnetic, echipamente TEMPEST de ultimă generație, ținte performante pentru poligoanele de antrenament, dar și multe alte soluții inovative și de mare interes pentru industria românească de apărare au populat standul BlueSpace TECHNOLOGY.


Autovehicul Blindat Românesc de tip ușor (ATBTU)

Este extrem de probabil să fi auzit despre prototipul de Mașina Blindată Ușoară (ATBTU), proiect anunțat la începutul anului curent (aici știrea). În cadrul BSDA2022 au fost prezentate, în premieră, rezultatele primei etape ale proiectului, iar în galeria de mai jos puteți regăsi proiecțiile 3D ale șasiului rezultate în urma studiului de fezabilitate.

Primul autovehicul blindat românesc de tip ușor (ATBTU), VLAH, reprezintă propunerea companiei noastre pentru dotarea Armatei Române cu un mijloc de luptă ce va fi fabricat 100% în România. Produsul finit al proiectului este o mașină ușoară blindată 4×4, cu o greutate de 7 tone și power load de 2.5 tone, însumând o greutate maximă de 9.5 tone. Obiectivul nostru este ca protecția balistică a habitaclului mașinii să fie de minim Nivel 1, conform standardului STANAG 4569, iar protecția împotriva exploziilor să fie cel puțin de nivel 2a (conform STANAG 4569).

BlueSpace TECHNOLOGY intenționează să dezvolte proiectul VLAH în parteneriat cu Zetor Engineering, care, cu ocazia expoziției BSDA2022, a prezentat un vehicul blindat ATV Zetor GERLACH, un reper viabil pentru viitorul autovehicul românesc.


Proiectul de Modernizare a tancului TR-85

Un alt proiect extrem de important din repertoriul nostru, prezentat de asemenea în cadrul BSDA2022 și adresat Armatei Române, este proiectul de modernizare a tancului TR-85, oferind o soluție tehnică pentru stabilizarea turelei. Proiectul, derulat în parteneriat cu Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, va include și îmbunătățirea sistemului optic și a celui de conducere a focului.

BlueSpace TECHNOLOGY aduce o soluție tehnică pentru stabilizarea terelei, înlocuind sistemul hidraulic cu unul electro-mecanic, care urmează să fie integrat în parteneriat cu Curtiss-Wright, ce au participat alături de noi la BSDA2022 cu . De asemenea, se urmărește extinderea soluției tehnice a prezentului proiect cu soluții pentru modernizarea sistemului optic și a celui de conducere a focului, lucru ce ar îmbunătăți semnificativ precizia tunului tancului.


Conferințe și Vizitatori

Așa cum am menționat la început, standul BlueSpace TECHNOLOGY a fost unul dintre cele mai populare din cadrul BSDA2022, fiind constant vizitat pe parcursul celor 3 zile de eveniment. În cadrul expoziției, am avut deosebita ocazie de a discuta cu o serie de oficiali români, inclusiv ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și cu șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, despre o serie de programe de dezvoltare în domeniul apărării.

Mai mult decât atât, reprezentanții BlueSpace TECHNOLOGY s-au adresat delegațiilor oficiale în cadrul panelurilor din domeniul Naval și Forțe Terestre, pentru cel din urmă, compania fiind chiar sponsor al evenimentului. Alături de dl. Constantin Pintilie, Fondator și CEO al BlueSpace TECHNOLOGY, în cadrul panelului dedicat Forțelor Terestre au mai participat și reprezentanții CurtissWright și Theissen Training Systems Gmbh.


Ne revedem cu siguranță la BSDA2024

În final, dorim să le mulțumim organizatorilor BSDA Exhibition Team, TNT Productions, LLC pentru această platformă creată, prin intermediul căreia am putut transmite atât de bine mesajul BlueSpace TECHNOLOGY.

Am precizat la începutul articolului că acest eveniment a fost în esență cea mai bună carte de vizită a noastră, pentru că după cum puteți vedea, lucrurile care fac diferența vorbesc de la sine și în momentul în care sunt văzute, nu doar povestite, schimbarea prinde contur și devine mult mai tangibilă decât ne-am fi imaginat. Despre asta este BlueSpace TECHNOLOGY – schimbare, în bine, prin inovație și ambiție.

Dacă nu ați apucat să ne vizitați anul acesta, vă așteptăm cu siguranță la BSDA2024, cu multe proiecte noi pe care le vom aduce până atunci Industriei de Apărare!

Pentru mai multe elemente media de la BSDA2022, vă invităm să accesați albumul nostru foto publicat pe pagina oficială de facebook a companiei: BSDA2022


Notă pentru editori:

Compania BlueSpace TECHNOLOGY și-a început activitatea în anul 2016 în industria privată de apărare și oferă clienților săi, din poziția de lider de piață, soluții de securitate IT, soluții de ecranare electromagnetică, aplicații software și soluții de inginerie, radio și telecomunicații. Compania are în portofoliu Acreditarea RENAR conform căreia, prin Laboratorul de măsurări TEMPEST și incinte ecranate, îndeplinește cerințele SR EN ISO/IEC 17025:2018 și Acreditarea ORNISS. Este atestată ca entitate producătoare în domeniul TEMPEST, cu capacități de evaluare TEMPEST, în conformitate cu Metodologia privind acreditarea entităților care desfășoară activități de producție în domeniul TEMPEST – INFOSEC 15. La nivel internațional, BlueSpace TECHNOLOGY este compania românească care a reușit să îndeplinească toate criteriile impuse pentru a fi recunoscută la nivelul UE în calitate de producător TEMPEST și care a îndeplinit criteriile de acreditare NATO. Mai multe detalii pe www.bstech.ro.