BST & HOSPICE

Voluntari pentru HOSPICE, Casa Speranței


În data de 14 Mai, anul curent, BlueSpace TECHNOLOGY a luat o pauză de la inovare, cercetare și producție. Birourile, hala, laboratorul și depozitul au stat în repaus pentru o zi întregă, iar dacă ne-ați căutat pe numărul de office, ne pare rău că nu v-am putut răspunde, dar eram ocupați ca voluntari pentru HOSPICE, Casa Speranței.


Unde am fost, de fapt?

Ne puteați găsi pe Strada Tămăioarei, Nr. 121-123, Sector 2, București, la centrul HOSPICE, Casa Speranței, unde întreaga echipa BlueSpace TECHNOLOGY s-a mobilizat și a recondiționat aproximativ 20% din întregul centru, devenind una dintre cele mai mari echipe de voluntari ai fundației.

Încă din anul 2019, compania noastră a interacționat și a susținut activitatea HOSPICE, un ONG care se ocupă cu îngrijirea paliativă, schimbând vieţile celor care trăiesc cu o boală incurabilă, prin grijă și compasiune, oferite necondiţionat, cu scopul de a dărui demnitate și speranţă.

Susținerea noastră se reflectă în nenumărate inițiative și gesturi pe care le facem constant, de-a lungul anului, însă activitatea din 14 Mai, 2021 ne-a permis să fim mai prezenți, implicați și dedicați decât am fost până acum.


Cine este HOSPICE, Casa Speranței?

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România.

MAI MULTE DETALII LA: https://www.hospice.ro/en/hospice-casa-sperantei-en/

HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 40.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Povestea lor este plină de admirație, fiind singura organizație care oferă întreaga gamă de servicii de îngrijire paliativă, totul gratuit.


Cum i-am ajutat?

Am ajuns la centrul din strada Tămăioarei la ora 9:30, înarmați cu trafaleți, pensule, mănuși și toată logistica neceară îndeplinirii taskurilor propuse. Activitatea de voluntariat s-a încheiat în jurul orei 15:00, când am sărbătorit împreună cu echipa HOSPICE o zi plină, dar extrem de importantă atât pentru noi, cât și pentru ei.

Am cunoscut oamenii, echipa , angajații și voluntari, care investesc constant muncă, timp și suflet pentru toți cei care au nevoie de ajutor, iar pentru o zi, am fost și noi puțin din ei, fiind voluntari pentru Hospice, Casa Speranței.

Sub cea mai bună și sigură organizare, voluntarii BlueSpace TECHNOLOGY au văruit, lăcuit, vopsit, curățat și amenajat zonele care aveau nevoie de recondiționare.

Astfel, pacienții pot beneficia de cel mai bun tratament oferit în cele mai bune și frumoase condiții de fundația HOSPICE, iar noi suntem mândri că am putut contribui la confortul lor. Satisfacția este enormă și se resimte chiar și în acest moment, în care citiți articolul nostru.

Am notat ziua de 14 Mai 2021 în calendarul BlueSpace TECHNOLOGY pentru a ne aduce aminte de poate una dintre cele mai productive zile pe care compania noastră le-a avut de-a lungul anilor. Fără inovații, fără cercetare, fără proiecte câștigate, doar noi și același spirit de perseverență și dedicare, dăruit de această dată fiecărui pacient al centrului HOSPICE, și tuturor porsoanelor care vor avea vreodată nevoie de serviciile lor.

Le mulțumim echipei și fundației HOSPICE, Casa Speranței, pentru tot ceea ce realizează, dar și pentru că ne-au lăsat să facem parte din familia lor!