Un nou produs românesc destinat antrenamentelor personalului din serviciile de apărare națională


București, 22 aprilie 2021

Compania românească BlueSpace TECHNOLOGY a livrat în luna aprilie a.c. cel mai recent produs dezvoltat în plan local, o soluție inovatoare destinată antrenamentelor cu armament ușor a personalului din structurile de apărare naționale – POLIGON DE ANTRENAMENT. 

Primul poligon, dintr-o serie de soluții de modernizare a structurii de antrenament destinat întregului personal al serviciilor de apărare națională, este disponibil începând cu această lună. Proiectul a fost realizat prin efortul susținut de cercetare, dezvoltare și producție a unei soluții personalizate, marcă a companiei de inovație tehnologică 100% românească, care îndeplinește criteriile de acreditare NATO. 

În acest proiect au fost înglobate cele mai noi tehnologii pentru poligoanele de antrenament, incluzând sisteme inteligente de ținte și cărucioare automate montate pe structuri tip carusel, prin intermediul cărora personalul de tragere va putea experimenta dinamica realistă a unui exercițiu de tragere. Sesiunea de antrenament este permanent gestionată prin sistemul de control/acces, comunicând constant cu toate terminalele poligonului. Prin intermediul acestui sistem de control sunt generate multiple și variate scenarii de luptă, simulate într-un mediu real și pragmatic, dar extrem de sigur în același timp. 

Fiind o soluție customizată, BlueSpace TECHNOLOGY introduce și cel mai recent design propriu pentru captatorul de gloanțe precum și soluții arhitecturale de protecție balistică a zonei de tragere. Integrarea ansamblului complex și complet al unui poligon de antrenament nu ar fi fost posibilă fără o structură arhitecturală riguros proiectată. Soluția a fost construită prin parteneriatul între Ubitech Constructii SRL, Ascon Serv SRL și Leviatan Design SRL. Datorită profesionalismului lor individual și perspectivei multilaterale, asocierea celor trei companii reputate în piața de construcții a oferit companiei BlueSpace TECHNOLOGY posibilitatea afirmării pe această ramură a tehnologiilor moderne, destinate apărării.  

Obiectivul nostru este să susținem activitatea MApN și să aducem un aport semnificativ în industria de apărare, prin tehnologii inovatoare, de ultimă generație, menite să îmbunătățească siguranța națională și capacitatea de răspuns a armatei române”

Constantin Pintilie, CEO și Fondator BlueSpace TECHNOLOGY. 

Alături de poligonul de antrenament, compania are în portofoliu produse și servicii tehnologice de ultimă generație: echipamente TEMPEST și servicii conexe, soluții de ecranare electromagnetică, soluții de ecranare containere și clădiri, echipamente de radio și comunicații, sisteme de supraveghere, detecție și alarmare, soluții de securitate integrată, sisteme de control acces. 

Având în vedere domeniul de înaltă tehnologie în care activează, compania investește constat în cercetare, dezvoltare și pregătire profesională (cursuri, specializări, echipamente perfomante). Atuul companiei românești este activul uman reprezentat de specialiști de top, cu expertiză solidă și vastă experiență, prin efortul cărora s-au identificat și dezvoltat toate soluțiile de inovație care au propulsat compania în poziția de competitor important în piața internațională de specialitate. 


Notă pentru editori:

Compania BlueSpace TECHNOLOGY și-a început activitatea în anul 2016, în industria privată de apărare și oferă clienților săi, din poziția de lider de piață, soluții de securitate IT, soluții de ecranare electromagnetică, aplicații software și soluții de inginerie, radio și telecomunicații. Compania are în portofoliu Acreditarea RENAR conform căreia, prin Laboratorul de măsurări TEMPEST și incinte ecranate, îndeplinește cerințele SR EN ISO/IEC 17025:2018 și Acreditarea ORNISS, conform căreia este atestată ca entitate producătoare în domeniul TEMPEST, cu capacități de evaluare TEMPEST, în conformitate cu Metodologia privind acreditarea entităților care desfășoară activități de producție în domeniul TEMPEST – INFOSEC 15. La nivel internațional, BlueSpace TECHNOLOGY este compania românească care a reușit să îndeplinească toate criteriile impuse pentru a fi recunoscută la nivelul Uniunii Europene în calitate de producător TEMPEST și care a îndeplinit criteriile de acreditare NATO.