BlueSpace TECHNOLOGY a obtinut recunoașterea NATO

Astăzi, 28.01.2021, compania BlueSpace TECHNOLOGY a obținut recunoașterea NATO (North Atlantic Treathy Organization) în calitate de producător TEMPEST, devenind astfel singura companie din Estul Europei ce primește această recunoaștere oficială.

Lista companiilor recunoscute NATO ca producători TEMPEST se poate consulta aici: NIA – NATO Information Assurance. La ora actuală există doar 31 de companii în întreaga lume ce au obținut această acreditare: 9 din USA, 9 din Germania, 3 din Marea Britanie, 3 din Norvegia, 2 din Canada, câte o companie din Franța, Suedia, Olanda, Polonia și începând de astăzi, o companie și din Romania – compania noastră.

Singura companie românească recunoscută NATO ca producător TEMPEST

Obținerea acestei recunoașteri a fost unul dintre obiectivele strategice ale BlueSpace TECHNOLOGY, setat încă de la înființarea sa în 2016. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv s-au realizat investiții semnificative, dotări cu echipamente corespunzătoare, instruiri de specialiști, dezvoltarea capacităților de producție, parcurgerea tuturor etapelor necesare pentru această recunoaștere.

Acreditarea „Laboratorului de măsurări TEMPEST și incinte ecranate” al BlueSpace TECHNOLOGYși implicit includerea companiei noastre pe lista vendorilor TEMPEST aprobați NATO, a presupus de asemenea finalizarea cu succes următoarele etape:

La nivel național:

  • Acreditarea RENAR, conform căreia prin Laboratorul de măsurări TEMPEST și incinte ecranate, îndeplinește cerințele SR EN ISO/IEC 17025:2018 și este competentă să efectueze activități de încercări.
  • Acreditarea ORNISS, conform căreiaBlueSpace TECHNOLOGY S.R.L. este acreditat ca entitate producătoare în domeniul TEMPEST, cu capacități de evaluare TEMPEST, în conformitate cu Metodologia privind acreditarea entităților care desfășoară ectivități de producție în domeniul TEMPEST – INFOSEC 15.

La nivel internațional:

Procesul de obținere efectivă a acestei recunoașteri NATO a durat aproape un an, după investiții și pregătiri începute cu mult timp în urmă. Planul de acreditare și demersurile necesare în această direcție au fost demarate înainte de a cunoaște dificultățile pe care pandemia CIVID-19 le-a generat.

Cu toate acestea, BlueSpace TECHNOLOGY nu s-a abătut nici un moment de la scopul impus. Cu această determinare am reușit să aducem compania noastră în topul producătorilor TEMPEST la nivel național și să câștigăm încrederea clienților noștri.

Credem în capabilitățile noastre și am investit în ele timp, perseverență și cunoștințe, printr-o echipă de ingineri profesioniști și dedicați. Expertiza lor va pava drumul către piața internațională de specialitate TEMPEST, exploatând astfel oportunitățile deschise prin recunoașterea UE și NATO.

În misunea oficială, declarată, a companiei noastre se regăsește următorul fragment: „Să întrunim criteriile de standardizare impuse de organismele națioanle, europene și NATO”. Astăzi putem spune că am obținut exact ce ne-am propus, fiind consecvenți și ghidați un scop comun, reflactat în tot ceea ce cercetăm, dezvoltăm, construim, și producem.

BlueSpace TECHNOLOGY este o companie românească, cu activitate în România și producție proprie. Pe fiecare listă în care se va găsi numele companiei noastre, va face trimitere la tricolorul țării.


Despre NCI Agency – Agenție care se ocupă cu achiziționarea și apărarea sistemelor de comunicații pentru factorii de decizie politică și oridne NATO; sunt în prima linie împotriva atacurilor cibernetice, colaborând îndeaproape cu guvernele și industria pentru a preveni viitoarele atacuri debilitante.