Proiectul pentru dezvoltarea Ventilatorului Medical a fost aprobat

În data de 5 iunie 2020 proiectul pentru „Dezvoltarea de prototipuri de ventilatoare cu parametri adaptați pentru asistarea paciențior infectați cu virusul SARS-CoV-2a fost anunțat câștigător, în cadrul concursului lansat de UEFISCDI, agenție de finanțare a cercetării care organizează competiții și ulterior monitorizează implementarea proiectelor acceptate la finanțare.

Alături de Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, participăm cu mândrie la concretizarea unei inițiative atât de importantă pentru industria medicală și tehnologică din România.

Cu toții suntem conștienți de dezastrul cauzat de virusul COVID-19. Dincolo de industrii și economii drastic afectate, vorbim în primul rând despre viețile oamenilor și neputința acestora în fața pandemiei.

În România, ca în majoritatea țărilor impactate de acest virus, s-a înregistrat, ca problemă primordială, insuficiența sau chiar lipsa echipamentului medical necesar. Vă puteți imagina cât de diferit ar fi arătat situația critică actuală, dacă am fi beneficiat de mai multe ventilatoare pe care să le folosim în spitale?

Această întrebare a fost, și este în continuare, nucleul întregului proiect. Având o poveste scurtă, dar puternică în spate, oferta înaintată spre aprobabre a reprezentat prima încercare de dezvoltare a unui dispozitiv medical complex și vital, pentru ambele părți implicate în proiect. Cu toate acestea, am reușit să îl realizăm în mai puțin de două luni.

Motivația noastră s-a născut din partea tuturor oamenilor care ar fi putut fi salvați, doar dacă am fi fost mai bine pregătiți. Acum, ne îndreptăm eforturile către o viitoare linie de producție care să poată alimenta oricare instituție, centru și clinică cu activitate medicală, ce are nevoie de astfel de echipamente.

Mereu am promovat importanța capacității de a te putea baza pe propria industrie. Prin urmare, BlueSpace TECHNOLOGY va căuta și găsi în mod constant modalități de a dezvolta și inova, indiferent de tipul pieței tehnologice.


UEFISCDI este recunoscută, pe plan naţional şi internaţional, ca fiind organizaţia care utilizează metode şi tehnici de analiză şi consultare structurată reunite în conceptul de foresight pentru proiectele de dezvoltare instituţională şi de sistem, referitoare la învăţământul superior, cercetare, dezvoltare şi inovare pe care le dezvoltă. Puteți găsi mai multe informații pe https://uefiscdi.gov.ro/prezentare-institutionala.