Development of new UAV technologies

Dezvoltare de noi tehnologii UAV

BlueSpace TECHNOLOGY a încheiat miercuri, 01 Iulie, un parteneriat de cercetare și dezvoltare științifică împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Părțile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung ce va aduce un aport semnificativ domeniului de inovație al ingineriei moderne, îndeosebi ariei dedicate pentru dezvoltarea de noi tehnologii UAV.

Proiectarea perspectivelor abordate și manifestarea curiozității pentru oportunitățile oferite de avansul tehnologic, concomitent cu pasiunea pentru știință și cunoaștere, au dus la idetificarea unor multiple subiecte de interes comun. Astfel, s-a semnat un document ca baza de lucru pentru o tematică invatoare şi de actualitate în rândul instituţiilor cu profil tehnic şi nu numai.

Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea de noi tehnologii UAV (unmanned aerial vehicle), cunoscute şi sub denumirea comună de drone sau aeronave fără pilot. Paleta domeniilor aplicative a unor astfel de sisteme este vastă şi complexă, aceste aeronave robotizate fiind deja regăsite în multiple industrii, la nivel mondial.

Specificul activității susținute prin parteneriatul menționat va consta în dezvoltare unor drone cu aripă fixă. Astfel de sisteme presupun o ridicare de la sol printr-o rampă de lansare, fiind potrivite pentru misiuni pe distanțe lungi, cum ar fi cartografierea, supravegherea și apărarea, unde rezistența este un factor important.

Prin această colaborare, BlueSpace TECHNOLOGY alături de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați vor concretiza o inițiativă dedicată inovației și progresului tehnologic, atât pentru parteneri, cât mai ales pentru industria locală de cercetare, dezvoltare și implementare.

De ce tehnologii UAV?

Interesul nostru este de a investi în departamentul de Research&Development cât mai multă energie și resurse prin intermediul cărora alimentăm noile concepte provenite din astfel de colaborări. Inovația, născută dintr-o fundație solidă de cunoștințe specifice, este nucleul întregului nostru business și principalul motiv pentru care reușim de fiecare dată să stabilim noi limite în domeniul de activitate.