COMUNICAT DE PRESĂ – Participarea CEO-ului BlueSpace Technology Constantin Pintilie la BSDA 2023

Constantin PINTILIE, CEO al companiei BlueSpace Technology a participat la Conferința internațională Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2023, ce a avut loc la Cercul Militar Național. Cu această ocazie, a susținut un speech în cadrul căruia a punctat importanța inovației pentru viitor și pentru menținerea securității naționale.

„Când a fost ultima dată când ați făcut ceva pentru prima dată? Viitorul nostru individual, profesional și personal depinde de capacitatea noastră creativă și inovativă. Creativitatea și inovarea sunt esențiale pentru meseriile viitorului.”, a declarat Pintilie.

Conferința BSDA din acest an a avut ca temă Provocările de securitate și siguranță într-un mediu aflat în continuă schimbare & tehnologii avansate iar CEO-ul companiei a deschis panelul Ordine, siguranță și securitate cibernetică.

„Factorul diferențiator al BlueSpace Technology pe toate segmentele de activitate este indubitabil capacitatea proprie de producție, de cercetare și dezvoltare. Asta ne oferă flexibilitate, rapiditate și expertiză în găsirea celor mai bune soluții pentru clienții noștri. Componenta de cercetare-dezvoltare este cea care ne dă posibilitatea de a dezvolta și de a pune în practică lucruri utile celor de lângă noi”, a declarat Constantin Pintilie, fondator BlueSpace Technology.

Ca și noutate, în domeniul securității cibernetice, compania 100% românească dezvoltă în prezent o platformă deschisă de criptare, destinată autorităților guvernamentale românești sau aplicațiilor civile.

„Lucrăm la o platformă deschisă de criptare pentru îmbunătățirea eficienței operaționale. Ne-am propus de asemenea să dezvoltăm echipamente hardware: diode de date care pot face o separare clară de zone roșu/negru, care pot asigura un back-up bazelor de date sau pot transmite documente între două rețele clasificate de același tip sau diferit.”, a mai precizat Constantin Pintilie.

La evenimentul organizat de TNT Productions România împreună cu Ministerul Afacerilor Interne au participat oficiali guvernamentali, lideri și experți din industria apărării, dar și reprezentanți din sectorul privat.

Despre BlueSpace Technology

BlueSpace TECHNOLOGY este o companie 100% românească fondată în 2016, singura companie privată producătoare de echipamente TEMPEST din Europa de Est și singura companie acreditată NATO.

www.bstech.ro