UPDATE proiect VLAH, primul autovehicul blindat românesc: s-a finalizat proiectarea șasiului

Un nou pas important în implementarea celui mai ambițios proiect al companiei BlueSpace Technology: a fost finalizată etapa proiectării sașiului primului autovehicul blindat românesc.

VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) este un mijloc de luptă de ultimă generație pe care îl dezvoltăm împreună cu partenerii de la compania Zetor Engineering.

“Îmi face plăcere să anunț un update în proiectul VLAH și anume finalizarea proiectării sașiului. După studiul de fezabilitate, pregătirea tuturor documentațiilor 1D, 2D și 3D, urmează efectuarea testelor funcționale pentru sașiul celui mai important produs al nostru, prima mașină de luptă blindată 4×4 produsă în România”, a declarat Constantin Pintilie, fondator BlueSpace Technology.

Vehiculul este proiectat conform noii strategii de apărare. Principalele componente constructive ale sașiului conform studiului de fezabilitate sunt de la producători consacrați din Europa cum ar fi: motor MTU 4R 106 de la Mercedes, transmisia automată ZF 8AP 1200S și cutia de transfer ZF VG750/400 de la ZF Friedrichshafen AG, iar osiile ADS AX60LP- HP de la Advanced Design Solution s.r.o.

VLAH este destinat în primul rând industriei de apărare din România, fiind creat cu avantaj major: producție și asamblare finală la nivel local, ce se traduce prin costuri de achiziții mai mici.

Pentru echiparea cu tehnologii viitoare, va exista posibilitatea de a se adăuga un motor electric pentru a crea o mașină hibridă și, în același timp, silențioasă iar securitatea echipajului va fi asigurată prin creșterea mobilității și îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a situației de pe câmpul de luptă cu ajutorul unor senzori integrați.

Proiectul a demarat în 2022 și are termen de finalizare în anul 2024.

Despre BlueSpace Technology

BlueSpace TECHNOLOGY este o companie 100% românească fondată în 2016, singura companie privată producătoare de echipamente TEMPEST din Europa de Est și singura companie acreditată NATO. În Romania, BlueSpace Technology este lider de piață în ceea ce privește realizarea și integrarea poligoanelor de tragere de interior și exterior. Factorul diferențiator este capacitatea proprie de producție, de cercetare și dezvoltare, ceea ce oferă flexibilitate, rapiditate și expertiză dedicată găsirii celor mai bune soluții pentru: ecranare electromagnetică, aplicații software, soluții de inginerie, radio și telecomunicații.

www.bstech.ro