COMUNICAT DE PRESĂ

Vizită oficială: Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea la fabrica BlueSpace Technology

BlueSpace Technology, singura companie românească acreditată la nivel NATO în calitate de producător TEMPEST, a primit cu mare interes și deschidere vizita Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Scopul vizitei la fabrica companiei a fost acela de a identifica capacitatea de producție din industria privată, precum și modalitatea în care s-ar putea derula operațiuni de cooperare tehnologică și industrială în domeniul apărării și securității. Discuțiile au vizat de asemenea oportunitățile de colaborare între sectorul privat și cel public. CEO, Constantin Pintilie, a prezentat, împreună cu echipa de conducere, cele mai recente proiecte ale companiei.

„Ne-a bucurat inițiativa și interesul domnului ministru de a ne vizita fabrica și de a ne cunoaște îndeaproape echipa și produsele. I-am prezentat viziunea noastră de a produce pe plan local tehnologie românească, parteneriatele pe care le avem în derulare la nivel internațional și strategia pe care o aplicăm de achiziționare de tehnologie din străinătate pentru a o folosi în producția locală, ce ne ajută să economisim timp. Am avut ocazia de asemenea de a expune și noile direcții de dezvoltare ale companiei în domeniul de apărare.”, a declarat Constantin Pintilie, CEO BlueSpace Technology.

Vizita a inclus un tur al facilităților de producție și cercetare ale companiei, inclusiv al cele două laboratoare de evaluare TEMPEST, cele mai performante din România, acreditate NATO și UE. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a interacționat direct cu inginerii și specialiștii implicați în proiectele curente.

Discuțiile din cadrul vizitei au vizat și posibilitățile de extindere a parteneriatelor public-privat în domenii esențiale precum securitatea cibernetică, războiul electronic și informațiile de securitate, strategii de lucru comune.

”Am colaborat și colaborăm bine cu instituțiile statului pentru a transforma ideile inovative în soluții și produse românești care să deservească punctual industria de apărare. Ne dorim să ne aducem contribuția astfel la creșterea capacității de producție locală și să arătăm că se poate și în România. Avem însă nevoie de sprijinul Guvernului care trebuie să ne susțină  prin politici publice şi reglementări legislative în direcția îmbunătățirii modului de derulare a procedurilor de achiziţie de produse, tehnică militară şi servicii. Îi mulțumim domnului ministru pentru vizită.”, a declarat Constantin Pintilie, CEO BlueSpace Technology.