Loading
TEMPEST

Funcționarea echipamentelor IT este însoțită de generarea unor emisii electromagnetice (neintenționate), radiate și conduse, care pot purta informații procesate de către echipament. Este posibil ca prin interceptarea și prelucrarea acestor emisii să poată fi refăcute  informațiile procesate, ceea ce conduce la compromiterea lor. În scopul anulării acestui pericol, echipamentele IT care procesează informații clasificate trebuie să se conformeze unor cerințe privind emisiile secundare.

ECHIPAMENTE TEMPEST, PANGOLIN:

Adaptarea echipamentelor IT pentru a  corespunde cerințelor INFOSEC privind emisiile secundare (denumită generic TEMPEST -izare) constă în executarea unor modificări pentru a asigura ecranarea electromagnetică a numitor componente ale echipamentelor și/sau introducerea unor filtre pe liniile de alimentare și de date, astfel încât emisiile secundare să fie anulate sau cel puțin reduse.
BlueSpace TECHNOLOGY proiectează și produce întregul set de echipamente IT în tehnologia TEMPEST, în concordanță cu standardele TEMPEST naționale și NATO SDIP 27 A, B sau C.
Evaluarea și testarea parametrilor în laboratorul propriu, se face atât pe parcursul procesului tehnologic de realizare a modificărilor în scopul eliminării emisiilor secundare cât și după finalizarea produsului, fiind necesară măsurarea acestora pentru a se verifica că nivelul lor se încadrează în limitele stabilite prin reglementările în domeniu.
Procesul se încheie cu certificarea echipamentelor TEMPEST de către ORNISS, care emite un buletin pentru fiecare element în urma analizei unei evaluări de conformitate la un laborator național acreditat.

SISTEM DE ZONARE TEMPEST, INTRIPLE

Prin zonare NATO se definește o procedură de măsurare a atenuării, conform căreia camere individuale dintr-un perimetru de securitate pot fi clasificate în Zona 0, Zona 1, Zona 2 sau Zona 3, care apoi determină ce standard de ecranare TEMPEST este necesar pentru echipamentele care procesează date secrete în aceste camere.
Astfel, sistemul portabil și setul de testare al conformității pentru măsurarea eficacității ecranării (SE – Shielding Effectiveness) oferite de BlueSpace TECHNOLOGY sunt concepute pentru testarea conform standardelor civile și militare. Optimizarea pentru mobilitate permite transportul și măsurarea aeronavelor în diferite locații îndepărtate, de ex. la facilități militare și ambasade. Gama largă de frecvențe de la 1kHz la 11GHz acoperă toate părțile câmpurilor electromagnetice. Funcționarea rapidă, rezistența climatică, întreținerea și calibrarea ușoară sunt factori-cheie în efectuarea măsurării zonării și ecranării în conformitate cu standardele militare din domeniu. Versiunea combinată a măsurării eficiente a zonării și ecranării este optimizată pentru durabilitate, funcționare rapidă, funcționare independentă a bateriei și condiții grele de mediu. Gama extinsă de măsurare protejează investiția împotriva viitoarelor modificări ale standardelor.

LABORATOR DE ANALIZĂ TEMPEST, INTRIPLE:

Laboratorul TEMPEST nu se rezumă doar la un receptor TEMPEST, osciloscop și antene de înaltă calitate. Integrarea și continuarea automatizării procedurilor este importantă pentru efectuarea testelor complexe ale dispozitivelor din ce în ce mai integrate.
După un succes cu exportul sistemelor de zonare a facilităților și a sistemelor de măsurare a eficienței ecranării, partenerii noștri au venit cu o versiune combinată, care este acum folosită de majoritatea organizațiilor guvernamentale și de apărare din cadrul UE și NATO. Testarea echipamentelor este zona cea mai solicitantă a TEMPEST. Testarea echipamentului electronic în conformitate cu standardele clasificate aferente pentru a minimiza riscul de scurgere a informațiilor clasificate este o sarcină dificilă.
INTRIPLE a.s. a dezvoltat software și hardware unic, în special pentru testarea echipamentului TEMPEST. Scopul nostru este de a automatiza complet măsurătorile pentru o producție mai rapidă, în timp ce ținem cont și de necesitățile Autorităților Naționale de TEMPEST pentru a o verifica.

Apărare

Membră al Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară, BlueSpace TECHNOLOGY își propune dezvoltarea de noi capabilități tehnologice, precum și implementarea celor mai noi și moderne sisteme destinate apărării.

Poligoane de tragere de interior

Aceste sisteme sunt concepute pentru formarea dinamică și scalabilă a trăgătorilor și pentru a răspunde cerințelor de antrenament ale organizațiilor militare și guvernamentale.

tragator
Poligoane de tragere de infanterie

Sistemul de antrenament destinat militarilor, conceput modular și integrabil, este dezvoltat cu o gamă largă de ținte staționare și în mișcare corelate de un sistem de management integrat al tragerii.

Țintele staționare sau mobile pot fi expuse într-o varietate de moduri, cu mișcare combinată rotativă și/sau de coborâre/ridicare. Țintele mobile se pot deplasa cu o viteză și accelerație reglabilă de până la 30 km/h și pot fi combinate cu funcții diferite rotative sau de coborâre/ridicare.

poligon
Cabine blindate și elemente de blindaj

Cabinele blindate destinate posturilor de pază, oferă atât o bună vizibilitate circulară, o izolare termică eficientă cât și un confort climatic la interior.

Blindajul integral sau parțial este proiectat și implementat în funcție de destinația și scopul acesteia (disponibil până la BR6).

dispeceratContainere și cutii de transport rigidizate

Concepute pentru a transporta și a asigura utilizarea echipamentelor IT în diferite medii de lucru (șocuri, vibrații, umezeală excesivă, mediu salin etc), își găsesc utilitatea în misiunile cu caracter militar sau special pentru creșterea mobilității și eficientizarea misiunii.

case

Sisteme de bruiaj pentru convoaie

Principala misiune este protecția unui convoi militar împotriva detonării prin radio a unei bombe artizanale.

Sistemul acoperă benzi de frecvență de până la 3GHz precum precum și principalele canale mobile de comunicație, asigurând o suprafața de protecție de până la 200 metri.

convoi

Securitate Integrată

Adaptându-ne la cerințele impuse de nevoile actuale de piață, coroborat cu tehnologia avansată din domeniu, am introdus și implementat conceptul de arhitectură de securitate coerentă.

Zonă securizată pentru vehicularea informațiilor sensibile (SCIF)

Utilizată de medii militare sau servicii de informații, asigură o protecție totală privind blocarea transmiterii sau înregistrării semnalelor audio/radio vehiculate în acea încăpere.

Sistem de detecție și blocare telefonie mobila pentru penitenciare

Sistem modular destinat detecției și măsurării parametrilor de comunicație aferent benzii de transmisie a aparatelor de telefonie mobilă.

Are rolul de a detecta, bloca în câmpul apropiat și alarma cu precizie zona în care există activitate radio GSM/ UMTS/ CDMA (voce, sms, mms și date).penitenciar