NATO accreditation

Acreditarea NATO în portofoliul BlueSpace TECHNOLOGY


Astăzi, 28.01.2021, compania BlueSpace TECHNOLOGY a obținut acreditarea NATO (North Atlantic Treathy Organization) în calitate de producător TEMPEST, devenind astfel singura companie din Estul Europei care primește această recunoaștere oficială.

Lista companiilor acreditate NATO în calitate de producători TEMPEST poate fi consultată aici: NIA – NATO Information Assurance. În momentul de față există doar 31 de companii în întreaga lume care dețin această recunoaștere: 9 din USA, 9 din Germania, 3 din Marea Britanie, 3 din Norvegia, 2 din Canada, câte o companie din Franța, Suedia, Olanda, Polonia și, începând de astăzi, o companie din România– compania noastră.

Singura companie românească acreditată NATO, ca producător TEMPEST

Obținerea acreditării NATO în calitate de producător TEMPEST a fost unul dintre obiectivele strategice ale BlueSpace TECHNOLOGY, setat încă de la înființarea sa în 2016. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv strategic s-au realizat investiții semnificative, dotări cu echipamente corespunzătoare, instruiri de specialiști, dezvoltare capacității de producție, parcurgerea tuturor etapelor necesare pentru aceasta recunoștere.

Acreditarea „Laboratorului de măsurări TEMPEST și incinte ecranate” al BlueSpace TECHNOLOGY și implicit includerea companiei noastre pe lista vendorilor TEMPEST aprobați NATO, a presupus de asemenea finalizarea cu succes următoarele etape:


  • La nivel național:
    • Acreditarea RENAR, conform căreia „Laboratorul de măsurări TEMPEST și incinte ecranate” al BST îndeplinește cerințele SR EN ISO/IEC 17025:2018 și este calificat să efectueze activități de încercări.
    • Acreditarea ORNISS, conform căreia BlueSpace TECHNOLOGY S.R.L. este acreditată ca entitate producătoare în domeniul TEMPEST, cu capacități de evaluare TEMPEST, în conformitate cu Metodologia privind acreditarea entităților care desfășoară ectivități de producție în domeniul TEMPEST – INFOSEC 15.


Cum am reușit obținerea acreditării NATO?

Procesul efectiv de acreditare NATO a companiei a durat aproape un an (după investiții și pregătiri începute cu mulți ani înainte). Planul de acreditare NATO și demersurile necesare în această direcție au fost demarate înainte de a cunoaște dificultățile pe care pandemia COVID-19 le-a generat.

Cu toate acestea, BlueSpace TECHNOLOGY nu s-a abătut nici un moment de la scopul impus. Cu această determinare am reușit să aducem compania noastră în topul producătorilor TEMPEST la nivel național și să câștigăm încrederea clienților noștri.

Credem în capabilitățile noastre și am investit în ele timp, perseverență și cunoștințe, printr-o echipă de ingineri profesioniști și dedicați. Tocmai capacitatea proprie de productie si R&D ne deschide drumul către piața internațională de specialitate TEMPEST, exploatând astfel oportunitățile deschise prin recunoașterea UE și NATO.

În misiunea oficială, declarată, a companiei noastre se regăsește următorul fragment: „Să întrunim criteriile de standardizare impuse de organismele naționale, europene și NATO”. Astăzi putem spune că am obținut exact ce ne-am propus, fiind consecvenți și ghidați un scop comun, reflactat în tot ceea ce cercetăm, dezvoltăm, construim, și producem.

BlueSpace TECHNOLOGY este o companie românească, cu activitate în România și producție proprie. Pe fiecare listă în care se va găsi numele companiei noastre, pe fiecare produs făcut de noi și în fiecare proiect în care ne vom implica, se va face mereu trimitere la tricolorul țării.


NATO – North Atlantic Treathy Organization

DIN PUNCT DE VEDERE MILITAR – NATO este dedicat soluționării pașnice a disputelor. Dacă eforturile diplomatice eșuează, aceasta are puterea militară pentru a întreprinde operațiuni de gestionare a crizelor. Acestea sunt efectuate în temeiul clauzei de apărare colectivă a tratatului fondator al NATO – articolul 5 din Tratatul de la Washington sau în temeiul unui mandat al Organizației Națiunilor Unite, singur sau în cooperare cu alte țări și organizații internaționale.